Podivné Jumbo

Podivné Jumbo

Příspěvekod tnemec » 8. 12. 2006, 17:56

V pořadu Fifth Gear ukazovali, jak Touaregem V10 TDI přetáhli JUMBO. O
to by nic, VW si tím tahá triko dostatečně. Ale spíš je nám tady s
kolegou divný to Jumbo: Oba se o letadla zajímáme více či méně, ale
Jumbo takovými motory (dvojmontáž a na druhém pylonu to, co považuju
za přídavnou nádrž) jsem ještě neviděl. Navíc Jumbo je bez
imatrikulace... Co vy na to, odborníci, co je to zač? :-)

fotky na http://www.tuning.cz/tn/foto/jumbo
tnemec
 
Příspěvky: 13
Registrován: 8. 12. 2006, 17:35

Příspěvekod PV » 8. 12. 2006, 19:02

Tohle Jumbo bylo použito jako rekvizita v poslední bondovce Casino Royale. Je to samozřejmě neletuschopné upravené skutečné Jumbo.
viz http://www.airliners.net/open.file/1070481/L/
PV
 
Příspěvky: 100
Registrován: 14. 10. 2006, 20:30

Podivne Jumbo

Příspěvekod cztech » 8. 12. 2006, 19:05

Drak je pravy, zavesene motory a pridavne nadrze jsou makety. Letadlo bylo jenom docasne "namaskovane" pro nataceni filmu "Casino royale" (novy JB007). Film doporucuju, i tam to ero vypada moc pekne.
cztech
 
Příspěvky: 91
Registrován: 14. 10. 2006, 20:22
Bydliště: 37*23'58"N 122*05'50"W

Příspěvekod tnemec » 8. 12. 2006, 19:09

PV píše:Tohle Jumbo bylo použito jako rekvizita v poslední bondovce Casino Royale. Je to samozřejmě neletuschopné upravené skutečné Jumbo.
viz http://www.airliners.net/open.file/1070481/L/


To ale vrhá trochu jiné světlo na ten "rekord"... nemáš ponětí jaký může být rozdíl v hmotnosti oproti skutečnému reálnému, letuschopnému Jumbu? Předpokládám, že to měli odlehčené jak to šlo, aby se s tím dalo manipulovat...

A to se ani neodvažuju uvažovat o natankovaných nádržích a náloži pesinžrů a bagáže...
tnemec
 
Příspěvky: 13
Registrován: 8. 12. 2006, 17:35

Příspěvekod PV » 8. 12. 2006, 20:09

jj,na motor počítej tak 3 - 3,5 tuny. x4 to je řekněme 12tun . Bude to určitě bez paliva. Jestli jsou z toho vyndaný i sedačky,ty dají taky slušnou úsporu hmotnosti. Řekněme,že to bylo tak o 25 - 30 tun lehčí,než normálně a možná se moc nespleteme.
PV
 
Příspěvky: 100
Registrován: 14. 10. 2006, 20:30

Podivne Jumbo

Příspěvekod cztech » 8. 12. 2006, 22:25

Do B747-400 se vejde zhruba 250 tun paliva (asi tolik, kolik vazi plne nalozena 707 or DC-10)
cztech
 
Příspěvky: 91
Registrován: 14. 10. 2006, 20:22
Bydliště: 37*23'58"N 122*05'50"W

Příspěvekod JaM » 9. 12. 2006, 0:09

Hmotnost toho nedžamba byla údajně 150 tun a ten VW měl sedm tun zátěže, úpravy podvozku, speciální tažné zařízení a snad i jiná kola. Jinak motor a převodovka byly sériové. A teď vám na rovinu přiznávám, že to jsou údaje tak, jak si je pamatuju z článku, který je v motoristickém časopisu (Svět motorů, AUTOTIP nebo CARAUTO), který doma MÁM, ALE ZA BOHA HO NEMŮŽU NAJÍT, ABYCH TO POTVRDIL... :(
Uživatelský avatar
JaM
 
Příspěvky: 81
Registrován: 30. 10. 2006, 8:31
Bydliště: Hradištko pod VOZ 3M SID :)

Příspěvekod Switch » 9. 12. 2006, 10:10

Uživatelský avatar
Switch
 
Příspěvky: 40
Registrován: 15. 10. 2006, 16:03

Příspěvekod kober » 9. 12. 2006, 16:29

JaM píše:Hmotnost toho nedžamba byla údajně 150 tun a ten VW měl sedm tun zátěže, úpravy podvozku, speciální tažné zařízení a snad i jiná kola. Jinak motor a převodovka byly sériové. A teď vám na rovinu přiznávám, že to jsou údaje tak, jak si je pamatuju z článku, který je v motoristickém časopisu (Svět motorů, AUTOTIP nebo CARAUTO), který doma MÁM, ALE ZA BOHA HO NEMŮŽU NAJÍT, ABYCH TO POTVRDIL... :(

Převodovka sice sériová, ale jiný stálý převod v rozvodovce...
kober
 
Příspěvky: 38
Registrován: 15. 11. 2006, 11:47

Příspěvekod JaM » 9. 12. 2006, 19:19

Switch píše:Tady o tom píšou víc :arrow: http://www.compilots.com/article2120.html



Moc pěkný článek, asi tak desetkrát podrobnější, než v tom časopise. Děkuju.
Uživatelský avatar
JaM
 
Příspěvky: 81
Registrován: 30. 10. 2006, 8:31
Bydliště: Hradištko pod VOZ 3M SID :)

Příspěvekod tnemec » 12. 12. 2006, 15:11

JaM píše:
Switch píše:Tady o tom píšou víc :arrow: http://www.compilots.com/article2120.html



Moc pěkný článek, asi tak desetkrát podrobnější, než v tom časopise. Děkuju.


Nemáte to někdo uložený, píše mi to, že account suspended...
tnemec
 
Příspěvky: 13
Registrován: 8. 12. 2006, 17:35

Příspěvekod Switch » 12. 12. 2006, 17:55

tnemec píše:Nemáte to někdo uložený, píše mi to, že account suspended...


Mně to píše, že jim neběží SQL databáze. Třeba mají jenom výpadek..
Uživatelský avatar
Switch
 
Příspěvky: 40
Registrován: 15. 10. 2006, 16:03


Zpět na Letadla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník

cron